Angsten zijn je grootste valkuil

Gepubliceerd op 1 november 2018 om 13:44

Angst is je grootste valkuil. Angst is een gemoedstoestand, een emotie die we creëren. Het is een denkwijze, een belemmering tussen jou en je doelen.

Hierdoor lijken deze angsten echt, maar als je je angst eens goed visualiseert, zijn ze dan ook echt of zijn het belemmerende denkpatronen?

Angsten zijn vaak de ankers die je door de jaren heen hebt uitgegooid voor houvast, die je nu tegenhouden om de toekomst te vervullen zoals jij dat wilt.

Controleer jij je angsten? Of controleren de angsten jou?

C.s.

 

Vroeger durfde ik in alle achtbanen, maar nu ben ik me bewust van het feit dat ik sterfelijk ben. Ik zie mijn kinderen zonder angst in diezelfde achtbaan gaan, roepend “mam, kom nou, je bent toch niet bang?” O jawel, mijn angst zegt mij, je gaat dood of er gebeurt iets verschrikkelijks met je als je in die achtbaan gaat.

Gebeurt er ook daadwerkelijk iets verschrikkelijks als je in die achtbaan gaat? NEE, er gebeurt helemaal niks, nou ja, je krijgt een verhoogde hartslag, voelt kriebels in je buik en gilt de longen uit je lijf, waarop volgt “ik doe dit nooit meer of jongens zullen we nog een keer gaan”.

Wanneer heb jij voor het laatst zonder angst iets gedaan of gezegd, zoals je dat kon doen toen je een kind was en je nog geen angst kende. Angsten worden gecreëerd door negatieve dingen die we meemaken of een negatieve reactie die indruk op ons maakt als we ergens onzeker over zijn.

Vroeger was ik onoverwinnelijk, niemand was zo goed als ik.

Ik werd een filmster en een superheld, ja zeker, ik werd het allebei.

Maar gaande weg kwamen mijn angsten om de hoek kijken, deze had ik zelf niet bedacht maar werden mij verteld door mijn omgeving. Ik kon nooit filmster of superheld worden, er was geen brood in te verdienen en daarbij was ik daar niet waarschijnlijk toch niet goed genoeg voor. Er zijn maar weinig mensen die dat commentaar negeren en toch die superheld worden.

Jammer eigenlijk, door jezelf te laten leiden door angst, mis je eigenlijk een heleboel mooie dingen in het leven.

Als ik mezelf niet had laten leiden door angst had ik nu super spierballen gehad, was ik een superheld geweest, zonder angsten.

Maar kan ik dan nu mijn angsten aan de kant zetten?

JA, dat kan, sterker nog als ik naar mijn kinderen luister, die zonder angst in die verschrikkelijke achtbaan gaan, dan ben ik volgens hun altijd al een superheld geweest. Je leest het goed, ik ben volgens hun een superheld.

Positief commentaar, wat maakt dat ik groei, zonder angst, gegeven door mijn kinderen omdat zij nog geen angsten kennen.

Mega leermoment, waar wij als volwassenen zoveel van kunnen leren. Dit betekend dus, dat als ik alles door een positieve bril ga bekijken, ik geen angst meer hoef te hebben.

IK ben een superheld en kan alles bereiken wat ik wil.

D.Brouwers

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.